Kinderopvang Boefje

Visserspad 1a
1561 PK Krommenie
Telefoon: 075-6153678
Email: info@kinderopvangboefje.nl

Maandag t/m Vrijdag van 07:00-18:30 uur geopend

Kinderopvang Boefje »Uk en Puk

Uk en Puk

Kinderopvang Boefje werkt met het taalprogramma ' Uk en Puk'.  Ukpuk_hover

Drie leeftijdsgroepen

Uk & Puk is ontwikkeld voor baby's (0 tot 1,5 jaar), dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) en peuters (2,5 tot 4 jaar). De activiteiten vormen een geïntegreerd geheel en bevatten aanwijzingen op maat voor elke leeftijdscategorie.

Uk & Puk werkt aan de brede ontwikkeling van baby`s, dreumesen en peuters. De activiteiten zijn geschikt voor baby's, dreumesen en peuters. Het programma zelf bestaat uit tien thema's met afwisselende activiteiten. Wij begeleiden kinderen in een grote groep, in kleine groepjes of individueel.

Vooral kleine groepen

Het is een bewuste keuze van het taalprogramma Uk & Puk om te werken aan kleine groepsactiviteiten. Een taal leren is namelijk een sociaal proces dat kinderen pas onder de knie krijgen in interactie met elkaar. Die interactie is in een kleine groep makkelijker dan in een grote groep. Op kinderopvang Boefje wordt gewerkt met het keuzebord. Op het keuzebord kunnen de Boefjes kiezen waar ze willen spelen.

Handpop Puk

Handpop Puk is hét speelkameraadje van kinderen. In de meeste activiteiten speelt hij een rol. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft nieuwe schoenen, of is verkouden. Puk biedt troost en is het vriendje bij wie baby's, dreumesen en peuters zich veilig voelen. Puk doet mee met de dagelijkse routines (zoals samen eten of buiten spelen) als vertrekpunt voor speelse activiteiten. En dus worden dagelijkse routines omgebogen tot leersituaties. Om dit te realiseren spelen de pedagogisch medewerker een bewuste actieve Rol met Uk en Puk.